English
Natjecatelji - juniori

Juniori (14-18 godina)

U dobi od 14 godina, djeca nastavljaju razvoj s trenerima Alanom Marićem i i Danielom Ungarom.
Naglasak je na individualnom radu te međusobnom povjerenju. Nadograđuje se i usavršava:

  • tehnika
  • taktika i strategija
  • psiho-fizičke sposobnosti

Trenira se 4 ili više puta tjedno, ovisno o fizičkim predispozicijama i motivu tenisača.
Komunikacija tenisača i trenera je intenzivnija, postavljaju se realni ciljevi te plan nacionalnih i međunarodnih turnira. Video analize pomažu pri taktičkoj pripremi za mečeve, ovisno o situaciji i protivniku. Igračima je puno lakše objasniti pogreške ako ih sami vide - na video snimci. Nakon trening mečeva, trener razgovara s igračem i analizira ono što se pokazalo uspješno, ali i elemente koji nisu funkcionirali. "Charting" (bilježenje podataka od strane trenera) je ovdje vrlo važno, jer igrač puno lakše prihvaća sugestije koje su mu statistički predočene. Školske obaveze se ne smiju zanemariti zbog treninga i sportskog razvoja djeteta.

Sazrijevanjem, napredna djeca prelaze u juniorski program (14, 16, 18 godina), a ostali nastavljaju s rekreativnim bavljenjem sportom. Klupska atmosfera pruža osjećaj pripadnosti, a mnogi s veseljem nastavljaju s rekreativnim bavljenjem tenisom radi zdravlja, tjelesne kondicije i zabave. Pojedincima se pruža šansa da preko tenisa nastave školovanje na američkim sveučilištima s kojima dobro surađujemo.

Odlazak na momčadska natjecanja predstavlja veliko iskustvo i zadovoljstvo za igrače, njihove roditelje te ostale članove kluba.

Juniorski program uključuje intenzivnije individualne treninge i sparing mečeve. Trener i stručni tim nadgledaju razvoj djeteta te ga pripremaju za život profesionalnog tenisača.

Odlazak na državne i međunarodne turnire podrazumijeva stručni nadzor (od organizacije putovanja, dogovaranja treninga, sparing partnera te mentalnih priprema tenisača).
Puno se putuje, intenzivnije se igra na različitim podlogama, vremenskim uvjetima i nadmorskim visinama - takav način života dugoročno iziskuje posebno istreniranu, adaptiranu, discipliniranu i motiviranu osobu.

Say Hello

Najam terena
Tereni

ŠRC Šalata
Schlosserove stube 2
10000 Zagreb
tereni br. 5, 6, 7, 8, 9 - centralni teren

Ured

Teniski kub Top Spin
Jurkovićeva 17
10000 Zagreb
CROATIA
tel. + 385 (0)1 369 3690
fax + 385 (0)1 363 4733
e-mail: office at topspin dot hr